hettihyllanDags för Hett i hyllan – inspirerad av Bokföring enligt Monika som skriver så här:

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

I juni 2014 dök det upp en present som jag skrev så här om på bloggen:

Piratförlaget fyller 15 år och överraskade med ett silvrigt paket med katalog (oj, vilka höstböcker att se fram mot) och en bok. 1989 av Linda Skugge och Sigrid Tollgård.

20140619_183216

Dessutom så fanns det choklad i paketet. Hur kunde de veta att jag älskar choklad? Och böcker 😉

20140619_183240

Tyvärr så har inte boken blivit läst. Så här står det om den på nätet:

Det börjar vårvintern 2013 då två systrar får veta att deras mamma Wenche bragts om livet. Eller så börjar det mycket tidigare, då en människas längtan efter frihet lämnade så många spår i andra människors liv. Eller kanske börjar det 1989? Så många försvann det året. I snön. I musiken. I spriten.

1989 är också året då familjerna som vanligt samlats för påskfirande på Optun, det lilla pensionatet i den vackra Gudbrandsdalen i Norge. En helg som kommer att förändra livet för dem alla.

Kanske är det en spänningsroman där ett dödsfall hänger ihop med det förflutna och ger eko till en annan tid. Eller så är det en kärlekshistoria där flickan och pojken kommunicerar via musiken. Möjligen är det en kärleksförklaring till böcker och musik. Framförallt handlar den om skillnaden mellan att leva eller att bara överleva.

Jag måste erkänna att jag nog trott att boken handlat om något annat. När jag läser det här så känns det ju verkligen som en bok för mig. En kärleksförklaring till mmusik och böcker, och så verkar det vara 80-tal i den också…