Söndag på bloggen innebär att jag deltar i En smakebit på søndag i regi av den norska bloggen Flukten fra virkeligheten.

Den här veckan har varit tuff på många sätt och helgen kom som en räddning. Prio har varit tid för min älskade familj och musik att bli glad av. Läsning har det blivit en del av också, men kanske inte så mycket som jag hade tänkt. På vardagarna orkar jag inte läsa, och tyvärr tror jag de kommande två veckorna blir likadana. Jag håller på med samma bok som förra veckan, Yxmannen, så smakbiten får komma från den bok som jag tänkt börja på härnäst: För oss är natten ljus av Christoffer Holst. En feelgood jag ser fram mot att läsa, jag har läst hans två tidigare böcker.

Smakbiten är de första raderna i boken:

Idag begravs familjen Brickmanns farfar Kenny i en kritvit kyrka i Philadelphia. Han blev sjuttiofem år gammal. De är på plats, allihopa. Hela familjen. Flugna från det trygga Sollentuna utanför Stockholm till denna sorgliga tillställning i USA:s femte folkrikaste stad. Pappa Dan sitter längst fram i kyrkan och gråter tysta tårar.