hettihyllanDags för Hett i hyllan – inspirerad av Bokföring enligt Monika som skriver så här:

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

I samband med bokrean 2014 så gjorde jag och dottern ett framträdande i den lokala bokhandeln där vi tipsade om reaböcker. Mer kan ni läsa här. Efter genomfört evenemang fick vi välja några böcker som tack. Förra veckan skrev jag om en av böckerna, och den här veckan är det ytterligare en bok som blev hyllvärmare. Det är Havsmannen av Carl Johan Vallgren. Jag hade läst mycket positivt om den här, men kom mig inte för att läsa den. Sen har jag läst en annan bok av honom, under pseudonymen Lucifer. Och nu undrar jag om det här verkligen är min typ av bok…?

Falkenberg i början av 1980-talet. Den unga nella har vuxit upp i samhällets utkant. Hennes yngre bror Robert är mobbad i skolan, och Nella gör allt för att skydda honom. På så sätt hamnar hon i ekonomisk skuld till broderns värsta plågoande, som verkar vara i stånd till vad som helst. Hennes tidsfrist rinner snabbt ut. Men snart inträffar något överraskande, något som ändrar förutsättningarna för allt. En spännande, intensiv och vacker bok om syskonkärlek och svek – och om vardagens möte med det främmande och fantastiska.