Augusti har minst sagt varit recensionsexemplarens månad.

Första dagen på månaden kom en deckardebut från Forum som jag genast lät gå före i läskön: Annabelle av Lina Bengtsdotter. Läst och recenserad. Tack!

Sen kom samma dag två recensionsexemplar från Norstedts förlag: Den blå poetens kärlek av Lone Theils och Och blomstren dö av Rebecka Edgren Aldén. Lästa och recenserade. Tack!

Från Forum kom ett recensionsexemplar fint paketerat: Hon som vakar av Caroline Eriksson. Läst och recenserad. Tack till förlag och författare!

Från Gilla Förlag / Lilla Piratförlaget kom Visheten vaknar av Elin Säfström. Läst och ska recenseras i september. Som en överraskning följde ytterligare en bok med: En rumpa att dö för av Nina E. Grøntvedt. Inte läst än (dottern håller på med den). Tack!

Från Wahlström och Widstrand kom Det var vi av Golnaz Hashemzadeh Bonde. Läst och recenserad. Tusen tack för en efterlängtad bok.

Först hade jag fått veta att jag tyvärr inte kunde få ett recensionsexemplar av en bok jag gärna ville läsa. Men så blev jag kontaktad på Instagram och fick ett erbjudande om att få ett exemplar av förlaget. Tusen tack för den överraskningen Sofia! Boken? Vi mot er av Fredrik Backman. Utläst igår, så inte recenserad än.

Och månadens allra sista dag så kom det tre böcker till: Sargad av Flynn Berry från Louise Bäckelin förlag och Strandsittaren av Anna Hirén och Doften av falska påvar av Lena Nordenjack från MiMa förlag. Tack för de överraskningarna. De kom ju i torsdags, så de är inte lästa än.

Det måste vara någon form av rekord att jag läst såpass många av böckerna samma månad som de kommit in? Det säger något om hur eftertrakade de var.