Söndag på bloggen innebär att jag deltar i En smakebit på søndag i regi av den norska bloggen Flukten fra virkeligheten. Veckans smakbitar hittar ni här.

Då sitter vi på tåget på väg hem från en helg med många roliga möten, med gamla och nya vänner. Vi har varit på 50+50-årsfest i Västerås – tema schlager – och dansat till långt in på natten. Klockan 2 kom vi till hotellet och man är ju bokstavligen inte 20 längre, så den här dagen är något seg. Vi får se hur mycket jag orkar läsa på tåget utan att somna. Jag håller fortfarande på med Vi mot er av Fredrik Backman, men tänkte ta smakbiten från boken jag tänkte ta härnäst. Den heter My Lady Jane och är en ungdomsbok. Det syftar på Lady Jane Grey, som var drottning i nio dagar innan hon avrättades. Jag har läst om henne förut, men det här är tydligen en fantasiversion. Den är en bok i min Makeutmaning.

Smakbiten kommer från första sidan:

You may think you know the story. It goes like this: once upon a time, there was a sixteen-year-old girl named Jane Grey, who was forces to marry a complete stranger (Lord Gulidford or Gilfors or Giffors-something-or-other), and shortly thereafret found herself ruler of a country. She was queen for nine days. The she literally lost her head.
Yes, it’s a tradgedy, if you consider the disangegment of one’s head from one’s body tragic. (We are merely narrators, and would hate to make assumptions as to what the reader would find tragic.)
We have a different tale to tell.