hettihyllanDags för Hett i hyllan – inspirerad av Bokföring enligt Monika som skriver så här:

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

I samband med bokrean 2014 så gjorde jag och dottern ett framträdande i den lokala bokhandeln där vi tipsade om reaböcker. Mer kan ni läsa här. Efter genomfört evenemang fick vi välja några böcker som tack. En av de böckerna jag valde var Fallet Vincent Franke av Christoffer Carlsson. Och nu förstår ni förstås att den står oläst i hyllan. Christoffer Carlsson är en av mina favoritförfattare vid det här laget – hans serie om Leo Junker är briljant. Men den här boken kom ut innan den serien, och jag har liksom inte vågat mig på den än.

Han heter Vincent Franke, är en vilsen morfinist och i hans lägenhet hamnar en dag en ung kvinna. Hon kallar sig Maria, och det enda Vincent vet är att hon under inga omständigheter får rymma därifrån. På uppdrag av Pastor, den tyngste aktören i Stockholms undre värld, måste han hålla henne inlåst. Vincent vet hur den undre världen fungerar, han kan spelreglerna. Att falla för Maria blir förödande. Och när hon plötsligt försvinner blir Vincents tillvaro allt annat än enkel.