Från Goodreads: Meet Will Rhodes: travel writer, recently married, barely solvent, his idealism rapidly giving way to disillusionment and the worry that he’s living the wrong life. Then one night in Argentina a beautiful woman makes him an offer he can’t refuse. Soon Will’s bad choices – and dark secrets – take him across Europe, from a Bordeaux chateau to a midnight raid in Paris, from a Dublin dive-bar to a mega-yacht in the Mediterranean and an isolated cabin perched on the cliffs of Iceland.
As Will is drawn further into a tangled web of international intrigue, it becomes clear that the network of deception ensnaring him is part of an immense and deadly conspiracy with terrifying global implications – and that the people closest to him may pose the greatest threat of all.

The Travelers av Chris Pavone kom ut 2016. Den är inte översatt till svenska. Chris Pavone är en amerikansk författare med en mångårig bakgrund i förlagsbranschen. Han var bl.a. spökskrivare innan han debuterade 2012 med The Expats, som är översatt till 20 språk. The Travelers är hans tredje bok.

The Travelers valdes till sommarens bok i bokcirkeln som jag är med i. Jag hade inte tidigare hört talas om vare sig författare eller böcker.

The Travelers är en thriller med många tvister och bra tempo. Den är annorlunda än någonting jag läst tidigare. Det är svårt att sätta ord på vad jag upplever som unikt, men jag tycker författaren har lyckats få till något eget i uppbyggnad av historien. Nu ska sägas att även om jag läser mycket spänningslitteratur så läser jag sällan rena thrillers numera, så det kan hända att det finns liknande historier. Den som jag tycker den mest liknar är Slutet av kedjan av Fredrik T Ohlson.

The Travelers är en lättläst bok, men det tog ändå rätt lång tid att läsa. Dels så är den relativt många sidor, och den hade vunnit på att vara betydligt kortare. Dels var det också så att även om jag upplevde den som lättläst och det gick fort när jag väl läste så var det ingen bok jag längtade efter att läsa vidare, så jag gjorde mycket ”emellan”.

Det går inte att säga så mycket om handlingen, utan risk för spoilers. Så det får bli kort. Jag gillade historien och alla turer hit och dit men allt var (naturligtvis) helt osannolikt. Framförallt så upplevde jag det som osannolikt att man skulle kunna dölja saker för vänner och familj på det sättet som några av personerna i boken gör. På sätt och vis var boken som en film, uppbyggd i scener. Jag hade inga problem att visualiera varje ”scen” i boken, inte minst utifrån actionfilmer.

The Travelers var en intressant läsupplevelse men jag tvivlar på att jag kommer att läsa något mer av Chris Pavone.

Vad vi tyckte i bokcirkeln får jag komplettera med när vi haft vårt möte.

Omdöme: Osannolikt invecklad men lättläst thriller.
Betyg: 3+

Jag hittar ingen svensk bloggare som bloggat om boken.

Mer om boken kan du läsa här eller här.
Förlag: Faber Faber
Sidor: 433
Betyg på Goodreads: 3,6 baserat på 3731 betyg
Hur jag fick tag på den: Lånade på biblioteket
Utläst: 12 augusti 2017