En smakebit på søndag – Det var vi

Söndag på bloggen innebär att jag deltar i En smakebit på søndag i regi av den norska bloggen Flukten fra virkeligheten. Veckans smakbitar hittar ni här.

Den här helgen har vi ovanligt lite inbokat, vilket innebär att vi kan komma ifatt med en del som vi skjutit upp. Bra det också. Sömnen borde jag nog ha ägnat mig mer åt, är trött hela tiden. På jobbet har det varit full fart, då vi bytt lokaler. Allt är inte klart än, men det blir nog bra när allt är fixat. Jag gissar att även kommande vecka kommer att handla en del om det…

Det har ramlat in så många fantastiska böcker, att jag har lite ångest. Jag vill ju läsa alla! Igår läste jag ut en bok och fick börja på en ny – Det var vi av Golnaz Hashemzadeh Bonde. Jag läste hennes Hon är inte jag för många år sedan – en fantastiskt bra bok. Vissa förväntningar har jag alltså på den här…

Smakbiten är från sid 10:

”Du har max ett halvår kvar att leva”, sa den jävla häxan.
Hon sa det som man meddelar något tråkigt som hänt. Som när dagisfröknarna sa att Aram hade slagit sig. Tråkigt. Lite skuldtyngt. Hon tittade inte på mig när hon sa det. Hon stirrade in i sin datorskärm. Som att det var den som satt på sanningen. 

 

36 kommentarer

  1. Jag fattar inte hur jag kunde missa att den här skulle komma ut :O Den slog ned som en överraskning. Men som vi har väntat, eller hur, Lotten? Jag måste se till att lägga vantarna på ett ex.

    Gilla

  2. På denne tiden av året burde man ha rett på lesefri fra jobb. Hvordan skal man ellers klare å komme igjennom en brøkdel av alt det nye man vil lese 😀 Det er så utrolig mange jeg vil lese, så det hjelper lite å legge svenske bøker til listen!
    Håper det blir bra på jobben, det er slitsomt å bytte lokale.
    Ha en riktig fin søndagskveld!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.