Hett i hyllan #52

hettihyllanDags för Hett i hyllan – inspirerad av Bokföring enligt Monika som skriver så här:

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Vi har kommit in på 2014, och hamnar på Bokens Afton på Vängåvans bokhandel här i Sundsvall i slutet av januari. Gästen är Håkan Nesser och han pratar om sin senaste bok – Levande och döda i Winsford. Det gör han så levande att jag förstås måste köpa ett exemplar och få det signerat. Signeringen blir som den blir eftersom vi samtidigt som han skriver så pratar vi om det faktum att han var svensklärare på 80-talet på den högstadieskola jag gick i Uppsala då, Tunaberg.

Egentligen så är det här en ”måste-läsa-bok” eftersom jag verkligen brukar gilla det jag läser av Håkan Nesser. Ett mysterium att den står oläst i hyllan!

6 kommentarer

 1. Ja. Varför står den kvar i bokhyllan? 🙂 Jag älskar Nesser och har otroliga krav på den gamla läraren vid varje ny bok. Den här boken gick extra lååångsamt och det behöver inte vara något fel med det. 🙂 Nu har jag hjärnsläpp men boken om de gula skorna i Berlin var en stor läs besvikelse för mig. Annars har jag delat ut många guldstjärnor och högsta betyg till hans böcker. Stämningen han skapar går nästan att ta på.
  Bosse Boktjatare

  Gilla

 2. Har läst några böcker av Håkan Nesser för länge sedan. Gillade dem väldigt mycket så jag förstår egentligen inte varför jag inte läst fler.

  Gilla

 3. Ja, den stod ju länge oläst hos mig också, men jag lyckades klämma in den för ett tag sedan. Kanske inte Nessers bästa, men ändå väldigt bra.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.