hettihyllanDags för Hett i hyllan – inspirerad av Bokföring enligt Monika som skriver så här:

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Vi har kommit in på 2014, och hamnar på Bokens Afton på Vängåvans bokhandel här i Sundsvall i slutet av januari. Gästen är Håkan Nesser och han pratar om sin senaste bok – Levande och döda i Winsford. Det gör han så levande att jag förstås måste köpa ett exemplar och få det signerat. Signeringen blir som den blir eftersom vi samtidigt som han skriver så pratar vi om det faktum att han var svensklärare på 80-talet på den högstadieskola jag gick i Uppsala då, Tunaberg.

Egentligen så är det här en ”måste-läsa-bok” eftersom jag verkligen brukar gilla det jag läser av Håkan Nesser. Ett mysterium att den står oläst i hyllan!