hettihyllanDags för Hett i hyllan – inspirerad av Bokföring enligt Monika som skriver så här:

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Då var det dags att återvända till Hett i hyllan där jag visar upp mina hyllvärmare, och får dåligt samvete på kuppen. Men nyttigt är det.

Nu har jag kommit in på 2014 och befinner mig i januari, närmare bestämt på min födelsedag. Inte nog med att jag under 2012 bestämde mig för att läsa mer på norska (vilket jag verkligen gjort), jag hade också ambitionen att läsa mer på danska. Vid ett besök i Danmark så köpte jag Svinehunde av Lotte och Søren Hammer. Jag läste den (recension här) och gillade den såpass att jag önskade mig del två, Alting har sin pris, i födelsedagspresent 2014. Den fick jag också av min mor. Tyvärr så blev den stående i hyllan. Synd – för jag gillade den första boken. Serien har f.ö. också översatts till svenska.

Så här står det på nätet: På den grønlandske indlandsis finder en miljødelegation et over femogtyve år gammelt lig af en yngre kvinde. Konrad Simonsen bliver sendt af sted til Grønland for at rede trådene ud. Kvinden er blevet myrdet – og det på en måde, der vækker onde minder om en gammel sag hos Simonsen. Både offer og metode er slående ens, og Simonsen må sande, at den tidligere hovedmistænkte nu er renset for enhver mistanke – vel at mærke ti år efter, at han begik selvmord netop som politiet skulle til at anholde ham. Sammenfaldene mellem de to mord får Simonsen og hans hold til at lede efter flere lignende tilfælde, og det står hurtigt klart for dem, at sagens omfang er langt større, end de frygtede. Samtidig er der ualmindelig stor interesse for sagen fra allerøverste hold i Statsministeriet.

Någon som läst, kanske den svenska översättningen?