Boknörd i USA – Boulder/Denver

För er som följer mig på Instagram (lottengl) så kommer det inte som någon överraskning när jag berättar att vi inledde sommarledigheten med en riktig långresa – tre veckor i USA. Huvudorsaken var att vi besökte vänner som bott där i ett år, men vi passade också på att åka runt. Både maken och jag har bott i USA under perioder i början av 90-talet, och vi har också besökt USA som turister och gjort rundresor. Men mer om det i senare inlägg.

Fokus nu är det bokrelaterade. När vi är ute och reser går vi förstås gärna i bokhandlar, och jag brukar också då passa på att spana lite efter svenska böcker i hyllorna.

Vår resa började med en vecka i Boulder hos våra vänner, och under den veckan gjorde vi också ett kort besök i Denver. Det här inlägget handlar om det bokrelaterade vi upplevde då. Lite film/TV-relaterat kommer med också.

I centrala Boulder fanns en jättemysig bokhandel som t.o.m. hade egna t-shirts:

På hyllorna kunde man hitta en del svensk litteratur, t.ex. Henning Mankell och Jonas Jonasson (den sistnämnda under personalens rekommendationer).

 

Fredrik Backmans böcker var väl synliga och A Man Called Ove fanns på bestsellerlistan:

Det fanns en hel del lockande böcker, men det var bara en som fick följa med mig hem. Jag brukar försöka köpa någon som utspelar sig i den trakten där jag är, och valet föll på Theft av B K Loren – en helt okänd författare och bok. Den läste jag på resan och recension kommer.

Bokrelaterat kan man också säga att det här lilla biblioteket var som vi hittade utanför ett hus i grannskapet där vi bodde. Det var på fjärde juli och mycket folk i rörelse så jag gick aldrig fram och tittade närmare.

Efter att jag hade lagt ut bilder på Instagram från Boulder så uppmärksammade Monika (från Bokföring enligt Monika) mig på att det var platsen där TV-serien Mork & Mindy utspelade sig. Efter lite googlande så insåg vi att huset som förekommer i serien fanns ganska centralt, så nästa gång vi var till downtown parkerade vi i närheten och gick förbi.

Mer TV-relaterat. En av våra favoritserier är Gilmore Girls och i en fanstore (The Lunchbox) så hittade jag en mugg jag inte kunde motstå:

 

En av dagarna så åkte vi till Denver för ett kort besök. Det innefattade ett besök i en mycket välsorterad och trevlig bokhandel som låg centralt: The Tattered Cover Bookstore. De hade förstås också ett café där vi kunde fika medan vi funderade över vad vi skulle köpa.

Jag brukar mest kolla i deckarhyllan där de flesta svenska författare återfinns men här föll ögonen på en bok av annan svensk författare: Simona Ahrnstedt.

Samma bokhandel hade en mindre filial på stationen. Där fanns Björnstad som rekommenderad av personalen.

Det blev en del inhandlat och nedan kan ni se mina inköp. En fin vattenflaska (kom väl tillhands i värmen) och två böcker som jag läste på resan: Midnight at the Bright Ideas Bookstore av Matthew Sullivan och What Alice Forgot av Liane Moriarty. Den förstnämnda utspelar sig i Denver, i just de kvarter vi gick i vid vårt besök. Boken var också signerad av författaren.

Det blev också en del bokmärken inhandlade men de kommer i en annat inlägg. Avslutar med en bild som inte alls har med böcker att göra. Den är från Rocky Mountains, en punkt strax under 12 000 feet över havet.

3 kommentarer

  1. Visst är det kul att hitta svenska författare i utländska bokhandlar 🙂 Det var ju riktigt många här. Många fina bilder, men den finaste är ju på Mork & Mindy-huset 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.