En smakebit på søndag – Entry Island

Söndag på bloggen innebär att jag deltar i En smakebit på søndag i regi av den norska bloggen Flukten fra virkeligheten. Veckans smakbitar har inte kommit upp än. hittar ni här.

De här långhelgerna i maj är verkligen fantastiska för vad som gäller återhämtning – känns som om jag betat av en del av listan på dåliga samveten. Visserligen gick jag in och jobbade i fredags trots att vi var lediga, men det innebar också att jag betade av en inte försumbar del av listan på jobbet. Jag hann liksom både tänka och skriva lite längre saker. Hemma är det mest praktiska saker jag betat av, men lite läst har det allt blivit också, framförallt i torsdags eftermiddag. Jag läste ut Ditt liv och mitt av Majgull Axelsson i fredags kväll och i går så kände jag hur deckarbehovet blev överväldigande, så jag plockade upp en bok jag läst mycket positivt om: Entry Island av Peter May. Jag tyckte hans Lewistrilogi var fantastisk så jag hoppas detta är lika bra.

Smakbiten kommer från sid 8

”Förlåt”, sa han. ”Ni är…?”
Nu var det hon som såg förbryllad ut. ”Kirsty Cowell. DE sa att ni ville förhöra mig.”
Och mitt i kaoset hörde han sig själv säga: ”Jag har sett er förut.”
Hon rynkade pannan. ”Det tror jag inte.”
Men han visste att det var så. Han visste inte var, eller när, eller i vilket sammanhang. Men han var hundraprocentigt säker på att han kände igen henne. Och känslan som hade fyllt honom nder flygresan kom tillbaka och var nästan överväldigande.

8 kommentarer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.