En smakebit på søndag – Den tunna blå linjen

Söndag på bloggen innebär att jag deltar i En smakebit på søndag i regi av den norska bloggen Flukten fra virkeligheten.

Målet den här helgen har varit att rensa tankarna efter veckan, att få perspektiv på saker och ting. Att köpa ny cykel åt sonen i går var gårdagens största projekt. Idag är det valborg och den ska firas med goda vänner. Men innan dess är det fotbollsmatch och bakning som står på schemat. Om jag nu kan slita mig från läsningen. Med posten i veckan kom nämligen den fjärde och avslutande delen i en av mina favoritserier – den om Leo Junker. Boken är Den tunna blå linjen av Christoffer Carlsson. Samtidigt så är det en bok jag vill dra ut lite på, inte storma igenom.

Smakbiten kommer från sid 13:

Bilden är hal och sval mot fingrarna, föreställer en kvinna med mörkt hår och smalt ansikte, stora mandelformade ögon. Hon bär en mörkgrön jacka som slutar vid midjan, svart skjorta och lika svarta stuprörsjeans, grova kängor. Hon dröjer sig kvar vid ett gathörn, man kan inte avgöra vilket, och har blicken mot gatan som om hon väntade på någon. 
På fotografiets baksida, ett telefonnummer nedskrivet för hand och två ord:
hjälp mig

11 kommentarer

  1. En serie som jag läst lite av, delar av första boken, men det ville sig inte riktigt. Kanske borde ge den en ny chans… 😉 Tack för smakbiten.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.