En smakebit på søndag – En sax i hjärtat

Söndag på bloggen innebär att jag deltar i En smakebit på søndag i regi av den norska bloggen Flukten fra virkeligheten.

Efter en intensiv vecka har det varit skönt med en helg utan speciella åtaganden. Efter att ha läst ut Häxan så har jag haft en kort deckarpaus med feelgood. Men nu är jag tillbaka bland deckarna. Det blev ett av alla dessa överraskningar som kommer från förlagen oanmälda: En sax i hjärtat av Marie Bengts. Det är något så ovanligt (i dagens deckarflod) som den pusseldeckare som utspelar sig på 50-talet.

Smakbiten kommer från sid 13

Allt höll på att förfalla, det fanns så mycket att ta itu med.
Det hade varit så mycket enklare på arbetet. Folk skickades till hospitalet just för att de behövde hjälp. Folk i byn, däremot, var oftast omedvetna om att de behövde den.
Och de som var medvetna, det vill säga de som klagade, tyckte med ens att allt var bra sin det var när de väl serverades en möjlig lösning på problemet.
Före pensionen hade Asta aldrig trott att en människa kunde vara bortom räddning. Nu kände hon tvivel, hade börjat ifrågasätta om alla kunde bli hjälpta eller om det fanns obotliga fall. Människor som inte kunde ursäktas, inte ens förlåtas.
Förlorade människor.

 

23 kommentarer

  1. Under förra året upptäckte jag HK Rönbloms pusseldeckare från 50-talet och blev helt såld. Nu kom En sax i hjärtat och jag inser att jag gillar de här litet långsammare, oblodiga pusseldeckarna där man har en chans att hänga med i svängarna. Att En sax i hjärtat också utspelar sig på 50-talet gillar jag, boken fick mig dessutom att åka och köpa vaniljhjärtan till fikat 🙂 Enda kruxet med boken var att den var onödigt lång, å andra sidan hölls man kvar i 50-talsmiljön litet längre.

    Gilla

  2. Det hørtes ut som en forfriskende ny krim å lese på. Av og til kan det bli vel mye blod og gørss i krimlitteraturen, og en pusseldeckare kunne jeg også tenkt meg 🙂 Ha en riktig fin søndag!

    Gilla

  3. Takk for smakebiten! Ukjent bok for meg, men jeg leser veldig lite krim, så det har nok noe med saken å gjøre. Morsomt at handlinga er fra femtitallet!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.