Söndag på bloggen innebär att jag deltar i En smakebit på søndag i regi av den norska bloggen Flukten fra virkeligheten.

Efter en intensiv vecka har det varit skönt med en helg utan speciella åtaganden. Efter att ha läst ut Häxan så har jag haft en kort deckarpaus med feelgood. Men nu är jag tillbaka bland deckarna. Det blev ett av alla dessa överraskningar som kommer från förlagen oanmälda: En sax i hjärtat av Marie Bengts. Det är något så ovanligt (i dagens deckarflod) som den pusseldeckare som utspelar sig på 50-talet.

Smakbiten kommer från sid 13

Allt höll på att förfalla, det fanns så mycket att ta itu med.
Det hade varit så mycket enklare på arbetet. Folk skickades till hospitalet just för att de behövde hjälp. Folk i byn, däremot, var oftast omedvetna om att de behövde den.
Och de som var medvetna, det vill säga de som klagade, tyckte med ens att allt var bra sin det var när de väl serverades en möjlig lösning på problemet.
Före pensionen hade Asta aldrig trott att en människa kunde vara bortom räddning. Nu kände hon tvivel, hade börjat ifrågasätta om alla kunde bli hjälpta eller om det fanns obotliga fall. Människor som inte kunde ursäktas, inte ens förlåtas.
Förlorade människor.

 

Annonser