Titel: Castle, säsong 7
Originaltitel: Castle, season 7
Skapare: Andrew W Marlowe
Skådespelare: Nathan Fillion, Stana Katic, Susan Sullivan, Jon Huertas, Seamus Dever, Molly C. Quinn, Tamala Jones m.fl.
Utgivningsår: 2014/15
Produktionsland: USA
Genre: Drama, Deckare, Komedi
Premiär i Sverige: –
Utgiven i Sverige på DVD: 16 november 2015
Vi (maken, sonen, dottern och jag) såg den på DVD 20 mars – 14 april 2017.

Från CDON (Spoilers): Bröllopsklockorna ringer, men kommer Castle och Beckett verkligen att gifta sig? Det är den största dagen i hans liv, men Castle är spårlöst försvunnen… och inte för att han fått kalla fötter. Nu, i den spännande sjunde säsongen av Castle måste det karismatiska paret ta sig an New Yorks mest fascinerande brottsfall samtidigt som de försöker lösa mysteriet med deras eget förhållande.

Castle har blivit vårt familjenöje, i synnerhet på vardagskvällar. Det blir alltid Castle som väljs om vi ska få bägge barnen med på gemensamt TV-tittande.

Jag har tidigare skrivit om säsong 1säsong 2säsong 3säsong 4säsong 5 och säsong 6 av serien, och egentligen så är det inte mycket som ändras. Karaktärerna utvecklas, men det som gör att vi gillar serien är kvar. Sen finns det en del som tyvärr är samma säsong efter säsong.

I början av den här serien så fanns det ett skäl till att Castle fick hänga med Beckett och lösa fall. Men allteftersom serien går, personer försvinner, Castles och Becketts förhållande utvecklas så försvinner det ursprungliga skälet. Det gör det mer och mer krystat att de får och kan jobba ihop, och man försöker komma på nya kombinationer. Det blir mer och mer orealistiskt att en privatperson, och inte minst en som är gift med en av poliserna, får delta i undersökningarna på det här viset.

Även i den här säsongen så envisas man med spektakulära mord (finns det inga ”vanliga” mord för dem att lösa?) och 3XK. Dessutom ska man förklara Castles försvinnande och jag tycker inte alls man lyckas. Varenda avsnitt som kopplar till de här trådarna framkallar djupa suckar hos hela familjen.

Gudskelov så finns humorn och dynamiken mellan Castle och Beckett kvar. Castles mamma utvecklas och jag gillar henne skarpt. Alexis däremot gjorde sig bättre som yngre än som vuxen. Vi skrattar mer än en gång, och att se ett avsnitt känns hemtrevligt, som att återse gamla bekantskaper. De avsnitt som inte bygger på mord som inte har med Castle eller Beckett att göra är dessutom spännande. Det avsnitt där mordet kommer riktigt nära Ryan tycker jag berör alldeles extra. Ryan och Esposito fortsätter vara favoriter, trots deras käbblande så känner man att de verkligen ställer upp för varandra.

Nu är det bara en säsong kvar av den här serien och vi har redan börjat titta på den.

Omdöme: Säsong 7 av en charmig och humoristisk deckarserie som går hem i vår familj.
Filmbetyg: 7,0

IMDB får hela serien betyg 8,2 baserat på 123 010 betyg.

Bloggat om säsong 7 har Bokföring enligt Monika.

Annonser