hettihyllanDags för Hett i hyllan – inspirerad av Bokföring enligt Monika som skriver så här:

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Nu har vi nått fram till oktober 2013. Vid ett besök på Vängåvans bokhandel fick jag en present av Monika som jobbar där – en bok hon tyckte jag skulle läsa: Kärleken passerade här en gång av Peo Bengtsson.

Så här beskrivs den:

Vi får prata när barnen har somnat …?
Samuels tillvaro rämnar när Johanna avslöjar att hon har träffat en ny man. Beskedet kommer plötsligt, även om varningssignalerna har funnits där. Medan Johanna snabbt går vidare in i sitt nya förhållande, står Samuel kvar i spillrorna av det liv som han trodde skulle vara för evigt.

Nu måste Samuel lära sig att leva utan Johanna. Och hur blir det med barnen? Samuel försöker orientera sig i en obekant värld, där han är pappa ena veckan och nästa vecka … vadå? Han upptäcker att han nästan helt saknar nära vänner. Dem har han slarvat bort under åren med Johanna. Men Theodor finns där, Samuels äldsta vän, som också har upplevt en svår förlust i sitt liv.

En skilsmässa skildrad ur ett manligt perspektiv,
om det som återstår när kärleken har passerat.

Peo Bengtsson är en författare jag är nyfiken på, och har satt upp i Boktolvan. Det här är också en förhållandevis tunn bok, under 300 sidor. Så kanske kanske..?