Söndag på bloggen innebär att jag deltar i En smakbeit på søndag i regi av den norska bloggen Flukten fra virkeligheten. Veckans smakbitar hittar ni här.

Tja, det finns väl inte så mycket att säga om den här veckan. Om man inte ska prata väder? Blåst, snö, men också plusgrader och värmande sol. Det är som om det inte vill bestämma sig. Själv är jag tydligen helt världsfrånvänd för jag hade missat både Earth Hour och att vi fått sommartid. Det sistnämnda kunde jag vara utan. Men det beror på att jag mest ägnar min tid åt jobb, se på TV-serier och läsa. Då får man inte mycket omvärld med sig tydligen. Läsningen går inte jättefort men nu har jag börjat på en mycket efterlängtad bok – Törst av Jo Nesbø som kom från förlaget i torsdags.

Smakbiten kommer från sid 11

Kvinnan sköt sitt vinglas åt sidan, lutade sig lite närmare och Mehmet var tvungen att anstränga sig för att höra. ”Kan du lova mig en sak, Geir?”
”Självklart.” Blicken och hans röst var hundaktigt ivriga.
”Att när jag går härifrån nu så kommer du aldrig att försöka kontakta mig igen?”
Mehmet måste beundra Geir för han lyckades åtstadkomma ett leende. ”Självklart.”
Kvinnan lutade sig tillbaka igen. ”Det är inte för att du verkar vara en stalker, Geir, men jag har en del dåliga erfarenheter av män, förstår du. En man började följa efter mig. Han hotade dem jag var tillsammans med också. Jag hoppas du förstår att jag är lite försiktig.”