hettihyllanDags för Hett i hyllan – inspirerad av Bokföring enligt Monika som skriver så här:

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

I september 2013 så hade vi styrelsemöte i den nybildade föreningen Svenska Deckarfestivalen i Sundsvall. En av ledamöterna var också författaren Annika Sjögren från Härnösand. Eftersom jag inte hade läst hennes böcker så ordnade hon vänligt nog så jag fick två av hennes böcker. Den första, Allt vad marken gömmer, läste jag och recenserade. Men den andra, Som glöd blir till aska, blev underligt nog stående i bokhyllan. Så här beskrivs den:

Sonja Walter slår sin man. Ingen av dem som känner det välanpassade medelklassparet skulle tro det, men så är det.
Staffan Walter drömmer om att Sonja ska dö. Livet skulle bli mycket enklare då. Så en dag inträffar något som alltför väl stämmer med Staffans fantasier.
Som glöd blir till aska är en gastkramande psykologisk thriller om rädsla, skuld och bitterhet bakom välputsade villafasader. Om hur ett till synes oskyldigt hemlighetsmakeri kan förvandlas till en mardröm.

Deckare, svensk med lokal anknytning. Naturligtvis borde jag läsa den. Också.