En smakebit på søndag – The Dry

Söndag på bloggen innebär att jag deltar i En smakebit på søndag i regi av den norska bloggen Flukten fra virkligheten. Veckans smakbitar har inte kommit upp än, men jag kör ändå. (Nu finns de här)

Barnen har haft sportlov läslov den här veckan, och det är inte utan man varit lite avundsjuk. Men en dag ledigt lyckades jag få till, och en långhelg är aldrig fel. Så mycket lästid har det inte blivit, det finns ju annat att göra också. Som att gå på Lisa Ekdahlkonsert i fredags. Och hjälpa dottern organisera sina saker. Eller se på Mellofinalen förstås (min favorit var Wiktoria). Men det har blivit en del läst. Jag läste ut Syndafloder av Kristina Ohlsson (recension kommer på onsdag) och istället för att ta en måste-bok så tog jag en längtans-bok: The Dry av Jane Harper. Jag har redan hunnit halvvägs, och kan avslöja att så långt så gillar jag vad jag läser. På svenska kommer den snart som Hetta, och på norska heter den Tørke.

Smakbiten kommer från andra sidan i boken:

First on the scene, the flies swarmed contentendly in the heat as the blood pooled black over tiles and carpet. Outside, washing hung still on the rotary line, bone dry and stiff from the sun. A child’s scooter lay abandoned on the stepping stone path. Just one human heart beat within a kilometer radius of the farm.
So nothing reacted when deep inside the house, the baby started crying.

11 kommentarer

  1. Passade på att kolla upp boken på Goodreads och nog verkar den spännande! Gällande melodifestivalen, så hade jag två favoriter, Wiktoria och Nano, och tyvärr vann ju ingen av dem… 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.