ensmakebitSöndag på bloggen innebär att jag deltar i En smakebit på søndag i regi av den norska bloggen Flukten fra virkeligheten. Veckans smakbitar har inte kommit upp än. hittar ni här.

Den här veckan har varit extremt stressig på många plan, och jag behövde verkligen helg. Vi har försökt tanka energi på olika sätt, men helgen är ju också tillfället man ska hinna mycket man inte annars hinner. Allra helst hade jag velat bara läsa och läsa för igår morse till frukost så började jag på en mycket efterlängtad bok: Syndafloder av Kristina Ohlsson. Hon är en av mina favoritförfattare och detta är sista delen i min favoritserie av henne, den om Fredrika Bergman och Alex Recht.

Smakbiten får vara de första raderna i boken.syndafloder

Alla dessa beslut. Under sina sista månader i livet var det detta han skulle tänka på mest av allt. Alla frågor som förtjänade ett svar, alla svar som i sin tur var beslut. Om hur han ville leva, om hur han ville dö. Och vilka hemligheter han ville dela med sig av och hur många han skulle ta med sig i graven.
Hon förtjänade att veta. Det var hans fasta övertygelse. Däremot var han mindre säker på om hon verkligen behövde få veta vad han dolt i alla år medan han fortfarande var i livet.