Bokbloggsjerka 3-6 mars: Författares sätt att befästa sig själva hos läsarna

jerkaI veckans bokbloggsjerka frågar Annika: Jag har läst att Peter May har en app om Isle of Lewis som visst ska vara något utöver det vanliga. Tyvärr kan jag inte själv ta reda på om det stämmer eftersom jag inte har en iPhone (ska visst komma för Androider också så småningom). Vad tycker du om det här relativt nya sättet för författare att ytterligare befästa sig själv och sina böcker hos läsare/konsumenter?

Just appar som är kopplade till böcker har jag faktiskt inte stött på tidigare. Jag skulle nog bli lite lockad att kolla vad det är i alla fall. Och vad jag tycker? Tja, jag förstår att författare känner att de måste stå ut i mediebruset och därför både hakar på och försöker vara unika. Det finns nog en rätt stor press på att de ska göra något.

Jag följer en del författare på Instagram och Facebook. Mina skäl varierar. Några av dem tycker jag helt enkelt är trevliga personer (eftersom jag träffat dem), och då blir alla inlägg intressanta. Men det har också hänt att jag avföljt några, för jag vill inte bli översvämmad av inlägg som bara handlar om hur vackra de ser ut, hur dyra resor de åker på och hur lyckade de är (och det gäller förstås rent allmänt, inte bara författare). De som gör sig själva till ett enda stort varumärke är jag inte intresserad av. Allt som är kopplat till skrivprocessen eller deras roll som författare är jag däremot intresserad av.

Hoppsan – det blev nog en lite avstickare från ämnet. Men det var vad jag kom att tänka på.

8 kommentarer

  1. Jag har inte heller stött på det tidigare.Men Mari Jungstedt hade en bra hemsida innan där man kunde på en karta klicka på boken man läst och fick upp bilder på hur det såg ut. Fast nu har hon bytt.

    Gilla

  2. Förstår verkligen de du slutar följa, man vill inte bara se folks perfekta liv, men när jag följer folk på instagram så är det antingen hundar av samma ras eller som tävlar samma grenar, Eller så är det böcker, inte människor och deras perfekta liv 🙂

    Gilla

  3. Jag uppfattade detta med appen som ett exempel. Det är nog nödvändigt för alla som vill sälja en produkt att de söker nya väger att hålla kontakt med kunderna.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.