Bokbloggsjerka 24-27 februari: Impulskontroll

jerkaI veckans bokbloggsjerka frågar Annika: Jag kan inte gå in på en bokhandel utan att köpa böcker som jag känner ett absolut tvång att äga just där och då. Jag utgår ifrån att alla känner igen sig (eller har jag fel?), var tror du att detta tvång/denna impuls bottnar i?

Om jag känner igen det? Bajsar björnarna i skogen? Jo tack, igenkänningsfaktorn är hög. Det är ofta jag kommer ut från bokhandlar med böcker jag måste ha just där och då. Ofta känner jag att jag har usel impulskontroll och har utvecklat ett form av beroendebeteende. Men i så fall brukar jag tänka – nog finns det värre beroenden? Jag tror det bottnar i den tillfredställelse man känner när man läser och som man vet/tror att man ska få uppleva rätt snart. Eller att man vill fly från något i verkligheten som helt enkelt är för jobbigt.

18 kommentarer

  1. Håller med dig, jag har en liknande förklaring till mitt köp av vissa böcker. Jag beställer dock oftast mina böcker via internet, och i bokhandlar är min stora last fina anteckningsböcker och pennor. Och jag har fört över det till våra barn, när vi då och då är i någon större stad där det finns bokhandel, hamnar vi alltid där.

    Gilla

  2. Jag lider inte på något sätt av att köpa hem massa böcker. Enda problemet är att bokhyllorna är fulla igen. Men jag ger bort emellanåt så då blir det plats att fylla på igen.

    Gilla

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.