hettihyllanDags för Hett i hyllan – inspirerad av Bokföring enligt Monika som skriver så här:

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

Nu befinner vi oss i slutet av mars 2013 och bokbloggandet hade kommit igång på riktigt. Jag hade också upptäckt hur generösa bokbloggare är med tävlingar och utlottningar. Inne hos Books on my mind så deltog jag i en utlottning och vann två böcker. Här är inlägget jag skrev då. Den ena av dem var en pocket, Ingen jord den andra lik av Varg Gyllander. Det här är en deckare och det är minst sagt underligt att jag inte kommit mig för att läsa den. Lika underligt som att jag aldrig läst någon bok av den här författaren. Det känns som om detta borde åtgärdas. Den enda ursäkten som jag kan hitta är att detta är fjärde boken i en serie. Men numera så kan jag nog överse med just detta. Det var svårare 2013.

Beskrivning från webben: Ett ansikte. Det var allt kriminaltekniker Ulf Holtz behövde. Vem var hon? Eller rättare sagt: Vem hade hon varit?
Skelettet är alldeles för ungt för att höra hemma i en vikingagrav, konstaterar Ulf Holtz, som kallats till utgrävningen för att undersöka det oväntade fyndet. Den rostbruna skallen med de jämna, vita tänderna släppte inte ifrån sig några svar. Hur hade en kvinna som dog för knappt femtio år sedan hamnat där? Och varför låg de vittrande skelettdelarna utspridda?

ingenjord