Från Goodreads: beautifuldeadThere’s no safety in numbers . . .
Eve Singer needs death. With her career as a TV crime reporter flagging, she’ll do anything to satisfy her ghoulish audience.
The killer needs death too. He even advertises his macabre public performances, where he hopes to show the whole world the beauty of dying.
When he contacts Eve, she welcomes the chance to be first with the news from every gory scene. Until she realizes that the killer has two obsessions.
One is public murder.
And the other one is her . . .

The Beautiful Dead av Belinda Bauer kom ut i november 2016. Belinda Bauer är en brittisk författare som tidigare arbetat som journalist och manusförfattare till pjäser. Hon debuterade 2010 med Blacklands och The Beautiful Dead är hennes sjunde bok. I maj 2017 kommer den svenska översättningen, De vackra döda.

Ända sedan jag läste Belinda Bauers första bok har hennes böcker stått på min ”auto-buy-lista”. Kommer det en ny bok så köper jag den. Därför blev jag överlycklig när jag hittade den här vid ett besök i Stockholm kort efter att den kommit ut.

The Beautiful Dead är en lättläst och välskriven deckare. Det är bra tempo hela boken igenom, och historien har sina poänger. The Beautiful Dead saknar dock något unikt. Historien känns för mig, som läser och ser många deckare/thrillers, vagt bekant. Den är smått obehaglig, men jag blir aldrig riktigt rädd. Mördaren är en obehaglig karaktär och många av beskrivningarna är detaljerade och groteska. Ändå så känner jag mig inte äcklad som i en del andra fall, för jag blir inte helt berörd. Det kan handla om att historien är konstruerad och blir på det sättet overklig.

Jag tycker om Belinda Bauers sätt att skriva och jag har en svaghet för det brittiska såväl vad gäller språk som miljö. Och miljöer är något som Belinda Bauer fortsätter att vara bra på att beskriva. Det blir inte långtråkigt, men ändå väldigt tydligt. Återkommande i hennes böcker är att hon använder väder och vind för att förstärka karaktärernas känslor och miljön de befinner sig i, och det är hon mycket bra på.

Trots att jag inte tycker The Beautiful Dead höjer sig över mängden så kommer jag att fortsätta att hålla utkik efter Belinda Bauers böcker.

Omdöme: Brittisk deckare om besatthet, utsatthet och att vilja synas till varje pris
Betyg: 4-

Mer om boken kan du läsa här eller här.
Förlag: Bantam Press

Mitt exemplar var nyinköpt på Akademibokhandeln i Stockholm.
Utläst 3 december 2016.