Från Filmtipset:morning_glory När den hårt arbetande TV-producenten Becky Fuller får sparken från ett lokalt nyhetsprogram börjar hennes karriär se lika blek ut som hennes händelselösa kärleksliv. Av en händelse råkar hon få jobb på ”Daybreak” (det minst sedda av de nationella morgonprogrammen) och bestämmer sig genast för att återuppliva programmet genom att anställa det legendariske nyhetsankaret Mike Pomeroy. Dessvärre vägrar Pomeroy behandla stapelvarorna inom morgon-tv, såsom kändisskvaller, väder och mode. Inte heller vill han jobba med sin bisittare Colleen Peck, en före detta skönhetsdrottning och veteran inom morgon-tv som inte har några problem med att täcka morgon-”nyheter”.

Morning Glory är en amerikansk film från 2010. Den kom ut på DVD i Sverige 15 juni 2011. Vi (hela familjen) såg den på DVD 29 oktober 2016.

Den här filmen plockade maken fram en lördag när det var hans tur att välja film. När eller var den är inhandlad vet jag inte.

Morning Glory är en småcharmig film, med en hel del humor. Vi skrattade faktiskt högt åt en del repliker. Den är väldigt amerikansk, och tämligen förutsägbar, men i den här familjen så behöver inte det vara något negativt när det handlar om filmer som gränsar mot feelgood.

Charmen ligger i växelverkan mellan personerna. Att det finns en konflikt mellan de som vill utöva seriös journalistik och de som vill ge publiken underhållning är ingen hemlighet, och det blir en hyfsad bas för en historia. Sen ska man inte förvänta sig mer av filmen än en stunds underhållning, och ett förutsägbart slut.

Rollistan är rätt imponreande med Harrison Ford, Diane Keaton och Jeff Goldblum som några exempel. Harrison Ford gör inte så mycket mer än ser trulig ut (oavsett om han ska vara sur eller tina upp) men det funkar någorlunda. Diane Keaton tillhör inte mina favoriter, men gör en bra insats här.

Omdöme: Småcharmigt och mycket förutsägbart om att tro på en idé
Filmbetyg: 4-

IMDB har den betyg 6,5 baserat på 59 999 betyg.
Filmtipset har den betyg 3 baserat på 1159 betyg.

Filmen recenseras på Moviezine, Expressen och SvD