ensmakebitSöndag och jag tänkte delta i En smakebit på søndag i regi av den norska bloggen Flukten fra virkeligheten. Veckans smakbitar har inte kommit upp än, men jag hoppas ni hittar dem här senare.

Den här helgen har vi utnyttjat att ni numera bor mycket närmare centrum. I fredags firade maken och jag 29 år tillsammans med en trevlig middag på Bishops Arms.

img_20161118_193534

Och igår var vi nere på Lyslördag. Loa Falkman sjöng Stad i ljus, och all julbelysning tändes. Kan verkligen behövas så här i novembermörkret.

img_20161119_172437Jag har några sidor kvar i boken som jag håller på med, The 100 av Kass Morgan. Men jag hoppas läsa ut den idag, och då ska jag börja med Biter av lykke av Anne Ch. Østby. Den har hittat hem till mig tack vare En smakebit på søndag. Efter att jag kommenterat en smakbit från den boken så fick jag ett mejl från förlaget där de undrade om jag vill ha ett recensionsexemplar. Det ville jag, och så fick jag mitt livs första recensionsexemplar på norska!

Så här beskrivs boken: Idet brevene fra Fiji kommer, åpner de en dør til en annen verden for Sina, Lisbeth, Maya og Ingrid – venninnene som ble igjen i hjembyen den gangen den livlige og ukonvensjonelle Kat dro ut i den store verden. Sina har levd for sønnen sin, Maya for lærergjerningen, Lisbeth for andres blikk og Ingrid for seg selv. Nå nærmer de seg pensjonsalderen. Kat er blitt enke og eneeier av en kakaoplantasje på Fiji, og inviterer venninnene fra den gang til å danne et kollektiv der sammen med henne. Tør de følge drømmen?

Smakbiten kommer från första sidan: biteravlykke

Kjære gode venn – Kan jeg fortsatt kalle deg det?
Stemplene på brevet fikk deg til å lure, men du har allerede skjønt hvem det er fra, ikke sant? Frimerker med kannibalklubber og papegøyefisk kan bare komme fra Kat. En stemme fra en fortid for lenge siden, et fellesskap vi hadde en gang. Tror du det er mulig å finne det igjen?