Från förlagets hemsida: paandrasidanvaggenAnne och Marco Conti är ett par som tycks ha allt: ett kärleksfullt förhållande, ett vackert hem och en underbar bebis, Cora.
Nu säger deras granne att hon inte vill ha med deras sex månader gamla dotter på sin middagsbjudning. Inget personligt, hon står bara inte ut med gråten. Marco säger att det är okej. De bor ju trots allt bara i huset bredvid. De kommer att ha babyalarmet med sig och turas om att gå hem en gång i halvtimmen.
När Anne tittade till Cora för bara en stund sedan sov barnet djupt. Men nu, efter att hon rusat upp för trapporna i deras dödligt tysta hus, besannas hennes djupaste rädsla. Cora är borta!
Anne och Marco har aldrig tidigare behövt ringa polisen. Men nu är polisen i deras hem, i deras liv. Och vem vet vad de kommer att upptäcka där?

På andra sidan väggen av Shari Lapena kom ut i september 2016. I original heter den The Couple Next Door och kom ut tidigare i år. Shari Lapena är en kanadensisk författare som tidigare arbetat som advokat och engelskalärare. The Couple Next Door är hennes tredje bok.

Den här boken kom överraskande från förlaget, jag hade inte ens noterat den innan. Tack för det initiativet, och en ursäkt till förlaget att jag skrev fel när jag skrev i ett tidigare inlägg om vilket förlag som skickat boken! Det var layouten som förledde mig.

På andra sidan väggen är en psykologisk thriller med en intressant historia i botten. Tyvärr så blir jag besviken, det visar sig att det här inte är riktigt min typ av bok, trots att det på beskrivningen . För mig betyder språket rätt mycket, och här tycker jag det är för torftigt. Det blir bara en lång uppräkning av vad som händer, och som läsare ges jag inget utrymme att använda min fantasi, vilket behövs för att jag ska tycka en thriller är spännande. Uppräkningen av händelser gör också att ingen av personerna känns verkliga, de är som statister i historien allihopa. Enda fördelen är att trots att det handlar om ett försvunnet barn så blir jag aldrig riktigt obehagligt berörd.

Halvvägs genom boken så är jag på väg att ge upp läsningen. Men det är något som håller mig kvar utöver min egen envishet. I grunden så har författaren hittat en bra synopsis, en historia som skulle kunna binda om den hade förvaltats bättre. Det är min nyfikenhet på vart historien ska ta vägen som håller mig kvar.

Det finns ett antal intressanta twister som driver historien och efter att jag läst ut boken så konstaterar jag att det skulle blivit en bra film. På förlagets hemsida läser jag nu att Transworld köpt filmrättigheterna!

Det är möjligt att jag skulle kunna ge Shari Lapena en till chans, men det står inte högst på min lista.

Omdöme: Torftigt skriven thriller med en bra grundhistoria
Betyg: 3-

Bloggat om boken har Booze’n’Books

Mer om boken kan du läsa här och här.
Originaltitel: The Couple Next Door
Förlag: Louise Bäckelin förlag
Översättare: Lena Karlin

Mitt exemplar är ett recensionsexamplar från förlaget. Tack för det.
Utläst 21 oktober 2016.