hettihyllanDags för Hett i hyllan – inspirerad av Bokföring enligt Monika som skriver så här:

Jag bara gissar nu, men jag tror inte jag är ensam om att ha en del böcker i hyllan som stått där i evinnerliga tider. Är det inte dags att de där, halvt, bortglömda böckerna får ta lite plats och synas? Jo, det tycker jag. Verkligen. Därför kommer de, en efter en, att dyka upp här varje torsdag under rubriken Hett i hyllan. Lite lagom tvetydigt, eller hur? Vad har du för dolda skatter i hyllan?

I november 2012 så läste jag inne hos Bokdivisonen om en bok av Felicia Stenroth: Bilder som inte angår mig. Det var så inspirerande att jag gick till bokhandeln. De hade inte boken inne men beställde den åt mig. Det känns lite extra sorgligt att säga att jag inte läst den än. Och att Felicia Stenroth står i min Boktolva har inte hjälpt.

Så här beskrivs handlingen: Nuet är Stockholm. Bland människorna lever hon, Minna som inte angår någon och som är svår att lägga märke till. Hon sköter sitt extraknäck på sjukhuset utan att någon lägger sig i och hon kan osedd stjäla choklad i mataffären. Hon lever utan skyddsnät. Bakgrunden är höljd i dunkel. Detta påverkar förstås relationen till vännen Aron. Han som inte helt kan förstå henne, hur gärna han än vill.
En resa på ingivelse tar dem till Judith, farmodern och det hem som Minna lämnade 16 år gammal. Tillsammans med Aron återvänder hon till den värld hon kommer ifrån. Det blir en inre resa som samtidigt är en spegel mot det nutida samhällets villkor. 

bildersom