Från förlagets hemsida:liv Det är en varm dag i slutet av augusti när kriminalreportern Ellen Tamm lämnar Stockholm för att åka till sitt föräldrahem i Sörmland. Hon kan inte längre fly från det förflutna och de mörka minnen som väcktes till liv när hon rapporterade om fallet Lycke i början av sommaren. Nu ska hon tillbaka till platsen där allt började, när hon var åtta år och hennes tvillingsyster dog.
När Ellen stannar för att tanka i Stentuna, utmed riksväg 52, får hon höra att en kvinna har hittats brutalt ihjälslagen vid en åker en bit därifrån. Ingen tycks veta vem hon var eller vad hon gjorde i trakten, och mordet skakar många i byn.
Ellen börjar nysta i den döda kvinnans öde och ju mer hon börjar gräva i vad som hänt, desto mer inser hon att småstadsidyllen rymmer mörka hemligheter och att det är mycket som inte är som det verkar. Inte minst när det gäller henne själv och systerns död.

Liv av Mikaela Bley hade utgivningsdatum 18 augusti 2016. Mikaela Bley är en svensk författare som som tidigare jobbat som inköpare på TV4. Hon debuterade 2015 med Lycke, den första delen i serien om Ellen Tamm. Liv är den andra delen i serien.

Jag läste Lycke när den kom ut 2015 och tyckte den var bra och stack ut i deckarfloden, så jag var sugen på att läsa uppföljaren. Ställde mig i en ganska lång kö på biblioteket och till slut dök den upp.

Liv är en lättläst deckare med bra flyt. Storyn känns stundvis lite tunn, men den väcker mitt intresse på flera sätt. Jag vet inte så mycket om polyamorösa innan och det får mig att fundera en del på sociala normer och vad det gör med människor. Det tillför en hel del till en deckare när man som läsare intresserar sig för något mer än hur ”mysteriet” utvecklar sig. Även berättelsen om ungdomarna och gruppdynamiken ger upphov till en hel del funderingar.

Jag tycker Liv har en mer driven historia och är ett snäpp bättre än Lycke, som även den var läsvärd. Liv är både underhållande och lättläst, och precis vad jag behövde när jag läste den.

Precis som i Lycke så finns det en hel del mörka drag, inte minst i Ellen Tamms liv. Man får veta mer om hennes bakgrund, men jag gillar inte alls hur hennes liv utvecklar sig, inte minst cliffhangern på slutet. Bisarrt.

Jag vill definitivt läsa nästa bok i den här serien som jag räknar med kommer med tanke på hur Liv slutar.

Omdöme: Lättläst deckare med mörka drag om förhållanden
Betyg: 4-

Bloggat om boken har Läsa & Lyssna och Bokraden

Mer om boken kan du läsa här eller här.
Förlag: Lind & Co

Mitt exemplar hade jag lånat på biblioteket.
Utläst 4 september 2016.