Movie Monday: Die Another Day

Från Moviezine: die_another_dayHistorien har sin början i en zon mellan Nord- och Syd-Korea med en spektakulär svävarjakt och fortsätter via Hong Kong till Kuba och London där Bond möter de två kvinnor som ska komma att spela så viktiga, men olika roller i hans strävan att avslöja en förrädare och att förhindra ett krig med katastrofala konsekvenser.

Die Another Day är en amerikansk film från 2002. Den hade svensk biopremiär 28 november 2002 och kom ut på DVD 16 april 2003. Vi (hela familjen) såg den 13 augusti 2016.

Den här filmen har ju några år på nacken och jag var absolut säker på att jag sett den tidigare. Nu var det sonens tur att välja lördagsfilm och han hade inte sett den. Oavsett om jag sett den eller inte så var det som att se en ny film för jag kände inte igen den. Så därför får den också vara med på bloggen 🙂

Die Another Day är en Bondfilm och med det så får man ju vissa förväntningar på hur den ska vara uppbyggd. Och jo – det är den. Den är lika förutsägbar som alla Bondfilmer, men det är också rikligt med action om man gillar det. Faktiskt är det lite väl många acitionscener, och de är på tok för lika. Jag blir dessutom förvirrad över hur historien hänger ihop, jag fattar inte ens hur de tänkt att den ska hänga ihop. Men den fullständiga orealismen behöver jag knappast nämna, för realistisk är sällan en Bondfilm.

Den ”riktiga” James Bond är för mig Roger Moore, för det är den skådespelare som var Bond när jag såg mina första Bondfilmer. Men därefter tycker jag nog att Pierce Brosnan kommer. Egentligen tycker jag inte att han är en bra skådespelare, men det är ju inte kriteriet för att vara Bond. Han passar som Bond! Jag gillar de kvinnliga karaktärernai Die Another Day, i synnerhet Hale Berry. Där tycker jag att de moderna Bondfilmerna är att föredra, genom att kvinnorna får ta en lite annan roll.

Vill man ha mycket action, häftiga scener i vinterlandskap, en del snärtiga repliker och en fullständigt bisarr historia är detta en film att se. Underhållning för stunden.

Omdöme: Actionspäckad Bondfilm, men inte mycket mer.
Filmbetyg: 3

IMDB har den betyg 6,1 baserat på 170 244 betyg.
Filmtipset har den betyg 2 baserat på 14 065 betyg.

Filmen recenseras på Moviezine

2 kommentarer

  1. Jag har så otroligt svårt att hålla isär de senaste Bond-filmerna så jag var tvungen att kolla upp lite noggrannare vilken detta är 🙂 För mig är den riktiga Bond också Roger Moore. Av samma anledning 🙂 Pierce Brosnan passade också i den rollen, kan inte annat än hålla med.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.