Från Moviezine:TheGamePlan En något skamfilad idrottsstjärna (Dwayne ”The Rock) Johnson) vars lag jagar mästartiteln får en dag sitt livs utmaning. Han lever ett drömliv som ungkarl, han är rik och berömd, ja livet är en fest. Men en dag dyker hans okända femåriga dotter upp. Nu måste han försöka få livet som indrottsstjärna med fester och dater att passa ihop med balettklasser, sagoläsning och dockor.

The Game Plan är en amerikansk film från 2007. Den kom ut på DVD 15 oktober 2008. Vi såg den på Kanal 11 12 juli 2016.

När vi ser film så väljer vi ofta utifrån humör. Ibland så känner vi för det enkla, förutsägbara i gränslandet mot B-film. Trots detta var jag och barnen något skeptiska till makens val av film. Men vi hade fel. Det här var precis rätt en dag mitt i semestern när vi behövde varva ner.

Storyn är enkel – egoistisk man får veta att han har en dotter. Dottern har minst sagt en egen vilja. Kan hon möjligen få honom att ändra på sig, och börja tänka på någon annan än sig själv? Vad tror ni? Jo… det är förutsägbart. Men det är också rejält charmigt, mycket tack vare den mycket duktiga Madison Pettis som spelar dottern.

Jag kan inte låta bli att tycka om den här filmen. Mer än en gång så skrattar jag högt åt skämten och den humoristiska dialogen. Att rolluppsättningen är schablonmässig och det finns en hel del stereotypa könsroller spelar inte så stor roll när det framställs med en glimt i ögat. Det som jag är minst förtjust i är tyvärr huvudrollsinnehavaren, Dwayne ”The Rock” Johnson, som jag efter jag sett filmen läser är en fd fotbollsspelare och professionell brottare. Roselyn Sanchez gillade jag i Brottskod försvunnen och även här gör hon en bra insats. Madison Pettis har jag redan nämnt.

Omdöme: Småhumoristiskt och väldigt förutsägbart
Filmbetyg: 4

Recensioner på SVD och Moviezine.

IMDB har den betyg 6,2 baserat på 43 777 betyg.
Filmtipset har den betyg 3, baserat på 806 betyg.