Från Wikipedia: ballet_shoesFilmen handlar om tre föräldralösa systrar som upptäcker en dansskola. Emma Watson gör rollen som den äldsta systern. De tre systrarna har dock olika intressen. Posy Fossil (Lucy Boynton) är en väldigt duktig balettdansös och det var hennes mamma också. Pauline Fossil (Emma Watson) är intresserad av skådespel och hon känner sig nästan tvingad att bli skådespelerska eftersom familjen behöver pengar. Petrova Fossil (Yasmin Paige) vill mest av allt bli pilot.

Ballet Shoes är en brittisk film från 2007, baserad på boken från 1936 med samma namn av Noel Streatfeild. Den kom ut 2010 på DVD, vi såg den på DVD 5 juli 2016.

Den här filmen hamnade i makens kundvagn på Discshop i julas och blev en julklapp till dottern. Men av någon anledning så har den inte blivit sedd. När vi alla kände för något lättsamt så blev det här makens val (vi turas om att välja filmer på familjens filmkvällar).

Jag hade rätt låga förväntningar innan vi började se filmen, och blev mycket positivt överraskad. Jag var verkligen på rätt humör för en charmig feelgood gjord med humor och värme. Det är en smått bisarr historia till att börja med, men utvecklas till en fin film om familjesammanhållning och vänskap som växer fram mellan en samling rätt udda karaktärer. En hel del småskratt, många leenden, och en varm känsla.

Det är många karaktärer att fästa sig vid, de som jag tycker allra mest om är Mr Simpson och Petrova Fossil som utvecklar en fin vänskap. Skådespelarinsatserna får överlag godkänt – rollistan är rätt imponerande. Emma Watson, Emilia Fox, Richard Griffiths, Marc Warren och Gemma Jones för att nämna några.

Att den baserades på en bok hade jag ingen aning om förrän jag googlade efter sedd film. Och det blev naturligtvis ett extra plus trots att jag inte läst boken :-). Tydligen har författaren gett ut nio böcker som heter något med ”Shoes”!

Omdöme: Charmig feelgood om betydelsen av familj och vänner.
Filmbetyg: 4+

IMDB har den betyg 6,8 baserat på 7010 betyg.
Filmtipset har den betyg 3, baserat på 180 betyg.