ensmakebitSöndag på bloggen innebär att jag deltar i En smakebit på søndag i regi av den norska bloggen Flukten fra virkeligheten. Smakbitarna hittar du här.

Maj månad har ett helt tokigt tempo på alla sätt, med långa intensiva dagar på jobbet, många aktiviteter för barnen och slutet på skolan. Ovanpå det lägger vi allt som måste packas och rensas inför flytten. Då är det skönt att slappna av med läsande och att se på film. På lördagar har vi familjekväll med middag framför TVn och så turas vi om att välja vad vi ska se på. Igår valde jag film och då såg vi The Butler – en riktigt bra film.

På läsfronten har det gått trögt, i torsdags så läste jag ut boken som jag hållit på med hela maj. Det har samlats recensionsexemplar och jag grep mig först an Prio Ett av Emelie Schepp. Som jag sträckläste! Så nu har jag börjat på nästa bok, En syster i mitt hus av Linda Olsson. En mer eftertänksam historia.

Smakbiten kommer från sid 70ensyster

”Det är väl inte så konstigt. Det är skrämmande att inse att man är ensam. Men jag undrar hur mycket av en illusion tryggheten i en relation egentligen är. Allting kan tas ifrån oss närsomhelst. Vi måste klara att vara ensamma”.