ensmakebitSöndag på bloggen innebär att jag deltar i En smakebit på søndag i regi av den norska bloggen Flukten fra virkeligheten. Veckans smakbitar hittar du här.

Långhelg och finväder, men ändå allt för lite ork till att läsa. Det finns så mycket annat som min energi går till just nu. Idag är det fotbollsmatch för sonen som står på agendan, och det i en stad 5 mil härifrån, så vi passar på att göra det till en familjeutflykt och en paus.

Trots att jag inte haft så mycket fokus på läsande så har jag ändå hunnit påbörja en ny bok – Locke Lamoras lögner av Scott Lynch. Det är en fantasybok och naturligtvis så ingår den i Makeutmaningen. Sista boken för den här omgången i den utmaningen! Så här beskrivs boken: En ung pojke fiskas upp av Tjuvmakaren, han som tar sig an utsatta föräldralösa barn. I tjuvmakarens vård lär sig pojken att stjäla, men han visar sig vara för skicklig, han vill för mycket. Pojkens ursprung är oklar men hans öde säkert – han är gentlemannatjuven, även kallad Locke Lamora.

Smakbiten kommer från sid 41lockelamora

Locke Lamoras tumregel var den här: ett bra bondfångeri tog tre månader att planera, tre veckor att repetera, och det tog tre sekunder att vinna eller förlora offrets tillit för alltid. Den här gången hade han planerat att använda de där tre sekunderna till att bli strypt.