ensmakebitSöndag på bloggen innebär att jag deltar i En smakebit på søndag i regi av Flukten fra virkeligheten. Smakbitar från böcker vi läser hittar du här.

Intensiv vecka på alla sätt och vis – det händer mycket! Efter alla rensnings/städningshelger så bestämde vi oss för att ta det lite lugnare den här helgen. Bara en tur till tippen. I går firade vi Valborg i goda vänners lag, och idag har vi inga planer utom en fotbollsmatch i kväll för sonen.

När det varit så mycket så har det varit skönt att läsa deckare. I fredags började jag på en som jag sett fram mot ett tag: Springpojken av Gabriella Ullberg Westin. Det är den andra i en serie, där Ensamfjäril är den första. Serien heter Morden i Hudiksvall och den utspelar sig alltså inte långt härifrån.

Om du tycker det här verkar vara en bok du vill läsa så ordnar jag en utlottning av ett exemplar. Läs mer här.

Smakbiten kommer från sid 26springpojken

Det kändes som om tusen myror sprang i benmärgen. Han hade försökt få semester i juni men det hade varit omöjligt. Nyutslagna björkar, skyltfönster fulla med vita kläder. Ljuset som aldrig försvann. Den här tiden på året var full av påminnelser om just det där: Anledningen till att han egentligen flyttat upp till Hudiksvall. 
Han såg sig om, som om för att försäkra sig om att ingen kunde läsa hans tankar. Det var tjugotvå år sedan han svek Fanny.