En smakebit på søndag – Leona: Alla medel tillåtna

ensmakebitSöndag på bloggen innebär att jag deltar i En smakebit på søndag i regi av Flukten fra virkeligheten. Smakbitar hittar du här.

I veckan fotograferades vårt hus och las ut på webben för försäljning och den kommande veckan är det visning. Lite svårt att koncentrera sig på något annat än städning och röjning utöver jobbet. Jag har varit urtrött på kvällarna och det har varit svårt att fokusera på läsningen. Jag läser fortfarande i Sapiens, men varvar med mer lättlästa böcker. I fredags åt jag lunch med en vän och när hon sen skulle lämna tillbaka böcker på biblioteket så föll jag för frestelsen att låna en bok som jag ändå tänkt läsa: Leona – Alla medel tillåtna av Jenny Rogneby. Andra delen i en serie, där jag läst första delen. Kriminalroman förstås.

Smakbiten kommer från sid 7leonaallamedel

Jag blundade men visste ändå att jag var noga iakttagen. Varenda min. Rörelse. Reaktion. Allt noterades och analyserades. Jag, Leona Lindberg, hade själv gjort det tusentals gånger. Som utredare på RGB, Roteln för grova brott på Citypolisen i Stockholm, var jag van vid att vara den som förhörde andra. Letade efter svagheter i deras utsagor. Det var en roll jag kände till, var bekväm i.
Men nu var det annorlunda.
Den här gången var et jag som var föremål för beskådan.

40 kommentarer

  1. Lykke til med visning! Jeg håper dere får det dere ønsker for boligen deres. Jeg undrer meg på hvorfor etterforskeren befinner seg i en rolle motsatt av den hun vanligvis har. Det ser ut som om dette kan være en spennende serie, tusen takk for smakebiten 🙂

    Gilla

  2. Lykke til med hussalg! Jeg vet det kan være veldig stressende. Jeg har Leona på nattbordet og skal snart lese den. Men jeg vil også gjerne få med meg Sapiens. Ha en riktig fin søndag!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.