ensmakebitSöndag på bloggen innebär att jag deltar i En smakebit på søndag i regi av den norska bloggen Flukten fra virkeligheten. Veckans smakbitar hittar du här.

Det har varit en rätt uttröttande vecka, med två tjänsteresor på sammanlagt fyra dagar. Ovanpå det så är det fullt fokus på att göra huset presentabelt för kommande fotografering. Ingen rast, ingen ro. Jag hann inte läsa så mycket när jag var ute och reste, men jag hann ändå avsluta Utmarker i fredags kväll, och börja på en ny bok. Det är en bok som vi ska läsa i bokcirkeln på jobbet: Vanishing Games av Roger Hobbs. Träffen är redan nu i veckan, men jag har inte gett upp hoppet om att hinna läsa klart den. Det är en thriller, och andra delen i en serie, där Ghostman var den första.

Smakbiten kommer från sid 91-92vanishinggames

Jag reste mig upp och skyfflade igenom pappren på skrivbordet tills jag hittade ett gem och rätade ut det. Jag hade sett likadana hål förut. Inne i det fanns en spärr som öppnade skåpet. Jag körde in spetsen på gemet i hålet och använde kanten på kretditkortet för att vrida runt tills jag kände att spärren gav efter. När den elektriska bulten drogs in hav kassaskåpet ifrån sig ett kort surrande. Voilá. Jag grep i handtaget och öppnade dörren.
Jag kunde inte tro på det som fanns där inne.