En smakebit på søndag – Ensam på Mars

ensmakebitSöndag på bloggen innebär att jag deltar i En smakebit på søndag i regi av Flukten fra virkeligheten. Vi delar med oss av smakbitar från böcker. Övriga smakbitar hittar du här.

Efter en rätt intensiv vecka både på jobbet och privat så finns det att göra på helgen också – större delen av helgen inbokad faktiskt. Igår hade dottern pysselkalas med några klasskamrater. Hon är så stor nu så hon förbereder allt själv – det är skillnad mot barnkalasen när de var små. En inbokad helg innebär förstås mindre läsning. Jag håller på att läsa den omtalade boken Ensam på Mars av Andy Weir, och det går faktiskt lite trögare än jag hade hoppats på.

Smakbiten kommer från sid 61ensampåmars

Och jävlar i min dag, det funkade! Samtidigt som jag släppte ut syre över ledningstrådarna slog jag på ficklampan och en underbar låga sköt ut ur luftslangen. Brandlarmet gick förstås, men det hade jag hört så ofta på sista tiden att jag knappt märkte det längre. 
Sedan gjorde jag det igen. Och igen. Korta stötar. Ingenting dramatiskt. Jag hade inget emot att låta det ta sin tid.
Jag var överförtjust. Det här var det smartaste jag någonsin kommit på! Och jag gjorde mig inte bara av med vätet, utan tillverkade samtidigt mer vatten! 
Allt gick som smort tills det small.

44 kommentarer

  1. Ja den här föll jag förstås för på bokrean och har förbokad. Att den verkar trögläst lät ju då förstås inge vidare… 😉
    Tack för smakbit!

    Gilla

  2. Den här boken är jag lite kluven till. Samtidigt som jag vill läsa den så är jag rätt så säker på att det inte är en bok för mig. Ska bli intressant att höra vad du tycker 🙂

    Gilla

  3. Jeg så filmen som er basert på denne boken for ikke så lenge siden. Den var kjempebra og ga meg mer lyst til å lese boken enn jeg hadde på forhånd 🙂 Heldigvis har jeg den her så jeg kan sette igang så fort som jeg vil (hvis ikke det hadde vært så mange bøker jeg måtte lese først, selvfølgelig!) 🙂 Ha en riktig fin søndag!

    Gilla

  4. Det här är en bok jag varit nyfiken på länge! Kan bara inte bestämma mig för om jag ska köpa den på svenska eller på engelska …

    Tack för smakbiten, den gör mig ännu mer nyfiken!

    Gilla

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.