ensmakebitSöndag på bloggen innebär att jag deltar i En smakebit på søndag i regi av Flukten fra virkeligheten. Vi delar med oss av smakbitar från böcker. Övriga smakbitar hittar du här.

Efter en rätt intensiv vecka både på jobbet och privat så finns det att göra på helgen också – större delen av helgen inbokad faktiskt. Igår hade dottern pysselkalas med några klasskamrater. Hon är så stor nu så hon förbereder allt själv – det är skillnad mot barnkalasen när de var små. En inbokad helg innebär förstås mindre läsning. Jag håller på att läsa den omtalade boken Ensam på Mars av Andy Weir, och det går faktiskt lite trögare än jag hade hoppats på.

Smakbiten kommer från sid 61ensampåmars

Och jävlar i min dag, det funkade! Samtidigt som jag släppte ut syre över ledningstrådarna slog jag på ficklampan och en underbar låga sköt ut ur luftslangen. Brandlarmet gick förstås, men det hade jag hört så ofta på sista tiden att jag knappt märkte det längre. 
Sedan gjorde jag det igen. Och igen. Korta stötar. Ingenting dramatiskt. Jag hade inget emot att låta det ta sin tid.
Jag var överförtjust. Det här var det smartaste jag någonsin kommit på! Och jag gjorde mig inte bara av med vätet, utan tillverkade samtidigt mer vatten! 
Allt gick som smort tills det small.