Från förlagets hemsida:rentaclaus Svårt att hitta tomte till julafton? Går det inte längre att lura barnen med att pappa behöver köpa tidningen?
Nu finns lösningen på det problemet.
Nu finns Rent-A-Claus.
Hyr en jultomte.
Släpp in honom.
Lita på oss.

Rent-A-Claus av Johan Ring är en novell som kom ut 2015. Johan Ring är en svensk författare som har publicerat ett flertal skräcknoveller. Våren 2015 kom första romanen, Fyra Minuter.

Den här novellen kom gratis i e-pubformat från Swedish Zombie. Jag borde förstås läst den innan jul, men så blev det inte. utan det blev januariläsning. Jag brukar inte läsa så mycket skräck, det är för jobbigt helt enkelt, så det var nog anledningen till att jag tvekade lite.

Rent-A-Claus är en välskriven novell där författaren visar att man inte behöver så många sidor på sig för att bygga upp en stämning. Den är välskriven och jag dras från början med i beskrivningen av julen och allt som hör därtill.

Stämningen byggs upp på ett effektivt sätt och jag blir spänd. Men tyvärr så blir jag faktiskt inte skrämd av slutet, utan ler mer åt det. Samtidigt som jag inser att om det på något sätt spelade på mina egna fobier så skulle jag tycka att det var obehagligt.

Jag som inte läser mycket skräck är imponerad av vad Johan Ring har åstadkommit i novellformatet och skulle kunna tänka mig att läsa mer av honom. Möjligen kanske jag ska hålla mig till novellformatet vad gäller skräck…

Omdöme: Välskriven novell om julen och vem man egentligen kan lita på.
Betyg: 4

Bloggat om boken har Bokföring enligt Monika, C R M Nilsson, Endast E-böcker och I Elinas hylla

Mer om boken kan du läsa här och här.
Förlag: Swedish Zombie

Mitt exemplar var en e-bok jag laddat ner gratis.
Utläst 9 januari 2016.