ensmakebitSöndag på bloggen innebär att jag deltar i En smakebit på søndag i regi av Flukten fra virkeligheten. Där delar vi med oss av smakbitar, oftast från böckerna vi håller på att läsa just nu.

Av olika skäl så har jag flytt till böckernas värld en hel del den här veckan. När jag nu orkat. I fredags inhandlade jag två böcker jag verkligen längtat efter och i helgen har det blivit en hel del läst. Jag har redan läst ut den ena, I sanningens namn av Viveca Sten, och igår började jag på den andra, Arvet efter dig av Jojo Moyes. Det är uppföljaren till Livet efter dig, och huvudpersonen är återigen Lou som försöker ha ett liv efter Wills död.

Smakbiten kommer från sid 33arvetefterdig

Jag märkte att jag undvek de rum i huset från vilka man kunde se slottet. Men jag visste att det låg där, och nedanför det låg Granta House, och människorna i det var levande genetiska länkar till Will. Ibland undrade jag vad som hänt med dem. När jag var i Paris fick jag ett vidarebefordrat brev från mrs Traynor, där hon formellt tackade mig för allt jag gjort för hennes son. Jag är medveten om att du gjorde allt du kunde. Men det var allt.