läslovI Kulturkollos tisdagsutmaning ställer de frågan: Om du hade läslov den här veckan vad skulle du läsa då?

Det här med ”läslov” tycker jag är lite skojigt att det blivit ett begrepp. Redan i mars 2013 så skrev jag på bloggen om mitt och barnens ”läslov” och sedan dess är varje skollov läslov hemma hos oss. Barnen har (förstås) ledigt den här veckan, och då passar de förstås på att läsa.

Hade jag varit ledig så tror jag att jag valt en annan bok till oktober månads bok i Makeutmaningen. Någon tjockare och mer utmanande. Kanske Främlingen av Diana Gabaldon.

Eller så hade jag förberett mig för nästa veckas stora event: Svenska Deckarfestivalen i Sundsvall. Till den internationella kvällen kommer bl.a. Peter James och Elly Griffiths, och där är jag inte riktigt ”ikapp” i läsandet, deras senaste har jag inte kommit till. Och inför den svenska kvällen hade jag försökt få tag på Playground av Lars Kepler. Ett deckarmaraton kanske.

Ett annat alternativ kunde vara att jag hade läst någon av böckerna som är nominerade för Augustpriset. Kanske När hundarna kommer av Jessica Schifauer.

Eller så hade jag läst det jag just nu läser: Dit drömmar färdas för att dö av Mattias Edvardsson. En bok baserad på Bobbyfallet. Ingen enkel läsning!

Jahaja. Nu undrar jag varför jag inte har läslov???