toptentuesdayI veckans Top Ten Tuesday har The Broke and the Bookish satt temat till: FREEBIE — your choice!

Håhåjaja. Det har varit enklare om någon annan valt åt mig 😉 Men nu får det bli lite norskt tema igen. Jag hade som något mål att komma igen med min läsning på norska den här hösten men recensionsexemplar och makeutmaning har krånglat till det. Här kommer en lista på norska böcker som jag vill läsa, som får tjäna som en påminnelse åt mig. Alla utom 1, 9 och 10 är krim.

  1. Svøm med dem som drunkner av Lars Mytting (på svenska Simma med de som drunknar). Såg den i Oslo förra året men tyckte den var för dyr att köpa, så det blev en annan bok av samma författare, Hestekrefter.
  2. Våpenskjold av Thomas Enger. Del fyra om Henning Juul. De tre första finns översatta till svenska. (vill också läsa del fem, Banesår, antar jag)
  3. Uglen av Samuel Bjørk. Del två i hans serie, kommer ut i höst. Den första finns översatt till svenska (Det hänger en ängel ensam i skogen).
  4. Den siste pilegrimen av Gard Sveen. Vinnare av Rivertonpriset 2013. Inköpt och står i hyllan.
  5. Katalysatormordet av Hans Olav Lahlum. Har stått väldigt länge i hyllan… Jag har läst de två första i serien men är hopplöst efter.
  6. Tysteren av Jan-Erik Fjell. Står i hyllan.
  7. Ildmannen av Torkil Damhaug. Vinnare av Rivertonpriset 2011. Har stått ett tag i hyllan.
  8. Drømmeløs av Jørgen Brekke. Del två i en serie där jag läst den första (som även finns översatt till svenska). Står i hyllan.
  9.  Pappa er et postkort av Ida Løkås. Har läst en bok av henne, Det fine som flyter forbi, och det gav mersmak.
  10. Kongens nei av Alf R Jacobsen. Bygger på verkliga händelser. Hyllvärmare.