Så kom då augusti och plötsligt den där riktiga sommarvärmen med dag efter dag av fint väder. Men samtidigt så var det också dags för jobb, skola och vardag. Och alltför lite tid för läsning. Med hösten så kommer det också en flod av nya böcker. Det är en hel del som flyttat hem till oss.

Sonen och jag tog en minisemester i Malmö/Köpenhamn/Lund i början av månaden. Naturligtvis så ingick en hel del besök i bokhandlar! Vi gillar båda sådana.

I Malmö huserar Hoi förlag och i samma hus som hotellet där vi bodde fanns deras bokhandel och en utförsäljning. Där inhandlade jag Dold agenda av Elisabeth Akteus Rex och No Cure for Love av Peter Robinson. Den första är den första boken i en deckarserie som utspelar sig i Örebro – det lät intressant. Och Peter Robinson är auto-buy även om det inte är en bok om Banks.

DSC_1001

En dag åkte vi till Köpenhamn och jag kunde inte låta bli att köpa en bok på danska. Det blev De døde sjæles nat av Elsebeth Egholm. Det är en del i serien om Dicte, tyvärr inte den första för den hade de inte.

DSC_1002

I en av bokhandlarna i Malmö var det 70 % rea på några böcker. Kunde inte motstå Kaninhjärta av Christin Ljungqvist till det priset. Fast jag redan läst den.

DSC_1003

När vi kom hem så låg det paket hemma och väntade. Det var två efterlängtade recensionsexemplar: Mästare, väktare, lögnare, vän av Christoffer Carlsson och April, april av Mattias Edvardssson.

DSC_1005

På mejlen dök ett recensionsexemplar upp som e-bok. Ingenting är glömt av Adam Sarafis (Linda Olsson och Thomas Sainsbury).

ingentingarglomt

I slutet av månaden kom två överraskningar med posten från Modernista: Själarnas bok av James Oswald och Bränd himmel av Gilly MacMillan.

DSC_1004

I augusti så fyllde också sonen 13 och den här högen böcker fick han då. Han hade faktiskt ännu fler på önskelistan.

DSC_0998

Den här månaden har jag definitivt inte hunnit med att läsa alla böcker som kommit in. Nästan så man blir lite stressad 😉