Bokstaven CDå var det dags för bokstaven C i Enligt Os kvinnoalfabet

1. Vem är en favoritförfattare med för- eller efternamn på C?

En av mina favoritförfattare är Carol Goodman. The Lake of Dead Languages som är hennes debut tillhör mina favoritböcker. Jag köpte under många år slaviskt hennes böcker och blev aldrig besviken. Tills hon bytte genre.

2. Berätta om en kvinna med för- eller efternamn på C som är en stor favorit och som du tycker fler borde upptäcka!

En av mina absoluta favoriter bland dagens svenska författare är Christina Stielli. Jag har slukats upp helt och hållet av hennes böcker Jag älskar dig inte och Allt för din skull. Det är både språket, historien, ja allt. Läs!

3. Berätta om en kvinna med för- eller efternamn på C som du vill lyfta fram. Det kan vara en känd eller okänd kvinna inom vilket område som helst. Motivera gärna ditt svar.

Som vanligt söker jag mig till musikens värld och lyfter fram Cher. Snacka om stark kvinna! Och hennes röst. Jomenvisst.

4. Lyft fram ett kulturellt verk på C. Det kan vara en bok, en film, en sång, en dikt, en tavla, en pjäs, en musikal eller något annat. Kravet är att det är en kvinna som står i centrum.

Minns ni TV-serien Charlies änglar? Originalet är från slutet av 70-talet och det var då jag såg den. Tre kvinnliga privatdetektiver i centrum. Vi var så fascinerade av den serien att den t.o.m. förekom i våra lekar. Framförallt tror jag det var Farrah Fawcett-Major (trots att enligt wikipedia spelade hon bara en säsong) som vi var fascinerade av. Och så det faktum att det var tre kvinnor med ett yrke som detektiv.