ensmakebitNu har nedräkningen till vardagen verkligen börjat – om bara några dagar är det jobbdags igen. Den här veckan har främst ägnats åt en minisemester för mig och sonen i Malmö med utflykter till Lund och Köpenhamn. Riktigt lyckat faktiskt, inte bara för att vi hade ”tur med vädret”. Känns som en bra avslutning på semestern.

På bloggen innebär söndag att jag deltar i En smakebit på søndag i regi av Flukten fra virkeligheten. Skönt att den rutinen är tillbaka! Summering av sommarens läsning får vänta, jag är både nöjd och lite missnöjd. Eftersom det är augusti så har jag gripit mig an första boken i Makeutmaningen. Lite av en tradition att just augustiboken blir en del i Sagan om is och eld. I år har jag kommit till del tre – Svärdets makt.

Smakbiten kommer från sid 23svärdetsmakt

Ljudet bara fortsatte som om det aldrig ville ta slut. Korparna flaxade och skriade, flög omkring i burarna och törnade emot stängerna, och överallt i lägret steg de svarta bröderna i nattens väktare upp, satte på sig ringbrynjorna, spände på sig svärdsgehängen, sträckte sig efter stridsyxor och pilbågar. Samwell Tarly stod och skakade, och ansiktet hade antagit samma färg som snön som virvlade omkring dem. ”Tre” pep han , ”det var tre, jag hörde tre. Det har inte blåsts tre på tusentals år. Tre betyder…”
”… vålnader och gengångare.” Chett fick fram ett ljud som var hälften ett skratt, hälften en snyftning och med ens var underkläderna våta och han kände något varmt rinna längs benet, såg ånga stiga upp framför byxorna.