ensmakebitSöndag och andra dagen på semestern. Just nu brister lusten både att läsa och blogga, och att göra det mesta annat också. Men läslusten kommer väl tillbaka vad det lider. Idag ska visst vädret bli bra i alla fall så då kanske man kan njuta lite. I går kväll gjorde vi i alla fall något trevligt. Vi var på Kvartersteaterns årliga utomhusteater. I år så hade de satt upp Ronja Rövardotter.

ronja

Söndag på bloggen innebär att jag deltar i En smakebit på søndag i regi av Flukten fra virkeligheten. Jag har gripit mig an en deckare på över 500 sidor, andra delen i en serie. Den nionde graven av Stefan Ahnhem. Den utspelar sig visst tidsmässigt före den första boken, Offer utan ansikte.

Smakbiten kommer från sid 47:denniondegraven

Hon avvaktade, men kunde inte se något. Inget förutom skyddsplasten på sängen och under hennes fötter. Hörde gjorde hon däremot. Ett väsande ljud snett bakom henne, och när hon snurrade runt och försökte lokalisera det såg hon hur det sipprade ut vit rök mellan spjälorna i garderobsdörren. Tanken att fly slog henne inte ens. Istället gick hon fram mot garderoben, som om hon inte hade något annat val än att ta reda på vad det var.
I samma stund som dörren öppnades insåg hon att hon hade haft rätt hela tiden.
Alla hennes sinnen. Hennes intuition. Oron och de värsta farhågorna.
Allt hade haft rätt.