ensmakebitSöndag och slutet på en midsommarhelg med årets första fantastiska sommarväder. Efter en extremt stressig jobbvecka där alla tycks ha velat få undan saker innan sommaren har det varit skönt med familjeumgänge, pyssel i trädgården och många långa lässtunder i solstolen.

Söndagar på bloggen innebär att jag deltar i En smakebit på søndag i regi av Flukten fra virkeligheten. Jag har läst i ett rasande tempo de senaste dagarna. I går avslutade jag sträckläsningen av Vita spår av Emelie Schepp. Andlöst spännande! Den lämnade ett tomrum efter sig och jag kände att jag ville ha något annat än en deckare. Så jag lånade en bok av dottern: Du är aldrig ensam av Sarah Dessen. Det är Dessebs senaste översatta till svenska, och den handlar om Ruby vars mamma försvinner.

Smakbiten kommer från sid 7:duaraldrigensam

Före klockan ett den dagen, när hon dök upp för att hämta mig, hade jag inte sett min syster på tio år. Jag visste inte var hon bodde, vad hon jobbade med, eller ens vem hon var. Och jag brydde mig inte om det heller. Det hade funnits en tid när Cora var en del av mitt liv, men den tiden var över, så enkelt var det. Eller det hade jag i alla fall trott, ända tills mr och mrs Honeycutt dök upp en vanlig tisdag och allt förändrades.