ensmakebitSöndag och slutet på en vecka med lite sommarkänsla. Riktigt fint sommarväder för skolavslutningarna torsdag och fredag. I går var vi på fotbollscup – mitt livs första 😉 – med ganska bra väder också. Idag ska vädret visst inte vara så kul men det finns ju att göra ändå. Soffan är ju också en bra läsplats, fast kanske inte lika bra som solstolen.

Söndagar på bloggen innebär att jag deltar i En smakebit på søndag i regi av Flukten fra virkeligheten. I dag kommer smakbiten från ett recensionsexemplar som ligger på läsplattan: En enda hemlighet av Simona Ahrnstedt. Jag har ju tidigare ansett att romance inte är något för mig, men alla böcker jag läst av Simona Ahrnstedt har varit riktigt bra.

Smakbiten kommer från sid 17 i e-boken:

”Du borde sagt något. Vad heter han eller hon?”enendahemlighet
”Vem?”
”Som ligger bakom stiftelsen?”
”Här”, sa Leila och satte pekfingret på något i pärmen. ”En han. Alexander De la Grip.”
”Du skojar”, sa Isobel klentroget.
Leila tittade upp. ”Vet du vem det är?”
Samtidigt bytte Thea, Lin-Lin, Katarinorna och Asta långa, menande blickar med varandra. Isobel antog att de visste exakt vem den blonda partyprinsen Alexander De la Grip var.
Bäst klädda ungkarlarna. Rikaste svenskarna under trettio. Världens snyggaste män. Isobel hade tappat räkningen på hur många listor hon sett hans namn på. Hur många skandaltidningar han figurerat i. Inte för att hon brukade leta efter hans namn, utan för att han var som en enda lång motbjudande följetong i pressen.
”Ja”, svarade hon kort För hon och Alexander De la Grip hade ju dessutom en alldeles egen liten historia.