En smakebit på søndag – Little Black Lies

ensmakebitSöndag igen. Veckorna är fyllda från morgon till kväll och det går fort fram. Nedräkningen till semestern har börjat, och det är mycket som ska hinnas med. I fredags så hade vi den allra första ”riktiga” sommardagen, och vi åt t.o.m. middag utomhus. Men igår, på nationaldagen, var det 8 grader och regn. Synd på så trevliga aktiviteter. Vi var nere på stan och lyssnade på Kristina Appelqvist och Gabriella Ullberg Westin i regnet. Intressant och trevligt att lyssna på dem, och prata efteråt.

Söndag på bloggen innebär att jag deltar i En smakebit på søndag i regi av Flukten fra virkeligheten. Idag är det Betraktninger (astridtherese) som håller i det. Förra veckan läste jag ut tegelstenen Sarum som tagit mig rätt lång tid att läsa. Sedan dess har jag plöjt böcker i en rasande fart. Tanken var att jag skulle prioritera recensionsexemplar men när en tröstbeställning dök upp i posten så fick den smita före. Det är den senaste boken av en av mina favoritförfattare – Sharon Bolton. Little Black Lies heter den, och är en s.k. ”stand-alone”. Den utspelar sig på Falklandsöarna, där ett barn försvinner spårlöst. Det tredje barnet på kort tid.

Smakbiten kommer från början av boken:little-black-lies

I believe just about anyone can kill in the right circumstances, given enough motivation. The question is, am I there yet? I think I must be. Because lately, it seems, I’ve been thinking of little else.
It is a minute after midnight. In two day’s time it will be the third of November. Two more days. Am I there yet?

PS – jag har en utlottning på bloggen. Kika gärna in här!

41 kommentarer

  1. Jeg liker virkelig godt bøkene om Lacey Flint av Sharon Bolton. Jeg har lest de som er oversatt til norsk. Jeg ser det er tre av de enkeltstående bøkene hennes som også er oversatt, så de tror jeg at jeg må lese 🙂 Ønsker deg en fin søndag!

    Gilla

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.